Jídelní lístek

Školní jídelna Kněžice   tel. 322 312 541, 606 325 305
v týdnu od 19.2.. 2018 do 23.2. 2018

PONDĚLÍ
polévka
hlavní jídlo

Zeleninová (1,1a, 9)

Karbanátky, brambor, tvarohový dezert, čaj (1,1a,3,4,7)

ÚTERÝ
polévka
hlavní jídlo

Hovězí vývar s kuskusem (1,1a,9)

Vepřové kostky na houbách, dušená rýže, mošt (1, 1a)

STŘEDA
polévka
hlavní jídlo

Gulášová (1,1a)

Hrachová kaše, párek, okurka, ovocný čaj  (1,1a)

ČTVRTEK
polévka
hlavní jídlo

Česnečka (1,1a, 9)

Kuřecí nudličky se sýrovou omáčkou, těstoviny, višňový nápoj (1,1a,3,7)

PÁTEK
polévka
hlavní jídlo

Drobená (1,1a)

Jelení guláš, houskový knedlík, ovocný nápoj (1, 1a, 3)

 

Číselnými údaji v závorce jsou označeny alergeny.
Pitný režim zajištěn. Ovoce a zelenina dle sortimentu.

 ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU

Od 13. 12. 2014 nám vzniká povinnost označovat v jídelním lístku alergeny, které daný pokrm obsahuje.

 Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10 :

  1. Obiloviny obsahující lepek
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója)a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich
 Způsob označení alergenů v naší školní jídelně :
  • číslo alergenu dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje

  • v blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen SEZNAM ALERGENŮ s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek

 UPOZORNĚNÍ

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou a má pouze funkci informační jako každý výrobce potravin a pokrmů. Není možné se při výrobě velkého počtu jídel věnovat strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě.

Tuto skutečnost si musí každý strávník uhlídat sám.